A continuació us deixem algunes receptes típiques de menjars que fem a Benillup:

Olives de Sosa:

Per a fer Olives de Sosa, què necessitem?

  • Sis quilos d'olives
  • Sis litres d'aigua
  • 125 grams (mig quart) de sosa i sal.

Com ho fem?

Desfem la sosa en l'aigua, després afegim les olives i les deixem durant 24 hores a remulla.

A l'endemà començarem a rentar-les una vegada al dia, tants dies com calga, fins que l'aigua ixca clara. Fet açò, ja les podem adobar al nostre gust. Una de les maneres és: Un gotet de vinagre, una llima tallada a trossets, unes boletes de gingebre i sal.

Anous en aigua-sal:

És molt important collir les anous abans del dia de Sant Joan.

Què necessitem?

Anous, aigua, sal i pebrella.

Com ho fem?

Tallem les anous per la meitat i les posem en un recipient amb molta aigua. Cada dia canviarem l'aigua fins que estiga ben neta (7-8 dies). Per a adobar-les afegirem sal i pebrella a l'aigua.

Sopà:

Per a fer "Sopà", què necessitem?

  • Un litre de llet
  • Una pell de llima
  • Canyella en rama
  • 200 grams de sucre
  • Dues cullerades de farina
  • Trossos de "coca boba" o bescuit que se'ns hagen fet durs.

Com ho fem?

Tallem la "coca boba" a trossos molt finets fent una sola capa en un recipient ample i ho posem de base.

Posem a bullir la llet amb el sucre, la canyella, la pell de llima i les 2 cullerades de farina, i no parem de remenar fins que alce el bull. Després llevem la pell de llima i la canyella, i aboquem la llet per damunt de la coca.

Per damunt podem decorar amb canyella en pols. Ho posem a la nevera per a menjar-s'ho ben fresquet.

Tens o saps alguna recepta, algun menjar, o beguda... típic de Benillup?
Col·labora amb Web Benillup i envia'ns-la.

Compartir: