Celebrada el dissabte 10 de juny 2017 a Benillup

El col·lectiu MARIola LGTBI, va organitzar la Segona trobada de Pobles per la Diversitat, el dissabte 10 de juny a Benillup. Va ser una jornada carregada d'activitats, festa, alegria, germanor i sobretot diversitat per a totes les edats!

Resum àlbum de fotos:

El Mural

En un mur del poble hem pintat amb les xiquetes i xiquets de Benillup una finestra oberta, un cel net, un arc de sant Martí i el lema de la trobada. El mural ha quedat inacabat. A posta, hem volgut que poc a poc les persones del poble acaben les casetes, els teulats... Perquè hem volgut que signifique: "no estarem complets com a societat, com a Poble, fins el moment que tots els colors del món, totes les diversitats estiguen presents en llibertat i sense cap mena de discriminació".

La volteta pel poble

La primera de les activitats de la jornada, per a les més matineres, ha estat una visita guiada pel poble i els voltants. Ens hem solidaritzat amb la problemàtica dels despreniments del Barranc de Caraita que posen en greu perill l'estabilitat del casc urbà. Hem admirat la senzilla bellesa de l'entorn: La Serra d'Almudaina, les fonts, els camps, el mirador de Travadell. Perquè la nostra Trobada és amb el poble, el territori, els costums, la gent. Perquè ens estimem aquesta terra i la volem viva i feliç.

Amnistia Internacional. Desfilada "Orgull de Poble". Conscienciació i Activisme

Enguany hem comptat amb amics d'Amnistia Internacional d'Elx a la xerrada que hem fet a l'església del poble. En un ambient seriós ens han explicat la situació de violació sistemàtica dels Drets Humans arreu del món especialment amb casos de persones que, per la seua orientació sexual i de gènere han estat i estan empresonades, perseguides i assassinades. L'església del poble com a espai expositiu, de reflexió i denúncia de les injustícies.
Hem mogut les activitats de la vesprada acompanyades pels amics de la Colla El Pinyol de Callosa d'En Sarrià en una cercavila que ha portat de nou els veïns i veïnes cap a la plaça.
Perquè #somdepoble però vivim obertes al món lliutant unides per una soceietat més igualitària i respectuosa.

Dinar de germanor. La plaça plena i el poble viu

Participar en la feina i en la festa. Parlar, parar taula, convidar els amics... La plaça com espai de trobada i germanor, com a espai compartit on totes i tots som ben aplegats.

El Tractoret de la Diversitat

I entre ball i ball: a TRANSformar-nos continuament en el Tractoret de la Diversitat amb els barrets del Santi...

Música i Festa

La careta dels xiquets i xiquetes en els moments màgics, la festota que arma el gran Dani Miquel, la música en directe dels Germans Quartet que és una passada... i les persones, les boniques persones que han fet que aquella placeta siga la més diversa, divertida i lliure del món...

L'armari

La tieta Conxeta havia "crompat" un armari a Alcoi. "És un armari per a tancar-se i besar-se", van dir els xiquets de Benillup mentre l'armàvem...
Ens ha fet riure molt l'armari "que en glòria estiga ja"... Perquè al so del pas-doble "a la llum de les fogueres", va acabar en flames. (De tot açò hi ha video, ja voreu, ja... 😂😂😂😂😂)
Visibilitat, normalització... pobles sense armaris...
Ah, i visca la terra del foc!!! (i la bellesa del foc i el pirotècnic de Biar)

LGTBI MARIOLA

Compartir: