2016.12.19. Les Muntanyes: Les pluges posen en perill el poble de Benillup

En les últimes 72 hores ja s’han superat els 365 l/m2. Si les pluges continuen la situació potser perillosa.

La situació comença a ser preocupant en el poble de Benillup per la intensitat de les precipitacions que estan caient en aquests moments i perquè la pluja acumulada en les últimes 72 hores ja supera els 365 mm.

Com ja va passar en desembre del 2004, quan durant 8 dies es van recollir 495 l/m2 i en novembre del 2011, quan es superaven els 200 mm en 48 hores, les pluges intenses dels últims dies han produït un destacable increment de l’erosió en la zona del Barranc de Caraita, que fita a només uns metres del poble de Benillup, situat a la comarca del Comtat.

Si la pluja continua, la intensitat de l’erosió pot ser major, ja que la terra ja no pot absorbir més aigua i les solsides, les esllavissades i els despreniments comencen a afectar a tota la llera del barranc, situat a només 20-40 metres de les cases del poble.

“Els veïns i veïnes del poble necessitem una solució urgent. La Generalitat s’ha de preocupar de solucionar els problemes de la gent, ha d’invertir en els pobles i garantir el seu futur”, clamen des del poble.

La Generalitat Valenciana, malgrat les peticions dels veïns i de les promeses, no ha fet res en 12 anys per a protegir de l’avanç del barranc cap a les seues cases. Les anunciades obres de protecció del barranc no han començat, i sembla que ni tan sols hi ha projecte, conclouen els habitants del poble.

19 de desembre de 2016

http://www.lesmuntanyes.com/2016/12/19/pluges-posen-perill-poble-benillup/
Font: Les Muntanyes. Enllaç notícia

Compartir: