2016.12.19. Pàgina 66: Problemes a Benillup amb el Barranc de Caraita

La pluja obliga a tallar carreteres en alguns pobles d'El Comtat

La comarca d'El Comtat ha vist com les intenses pluges han obligat a tallar carreteres en alguns punts entre les poblacions.

El municipi de Muro ha sigut una de les que ha vist com la pluja ha provocat talls en la carretera. El desprendiment d'un marge ha fet que es talle un tram entre Muro i Benàmer. També en la població murera s'han quedat atrapats dos cotxes en el pas subterrani de Sant Antoni, a una de les entrades del municipi.

La carretera d'Alcosser de Planes fins a Benimarfull també està tallada per les fortes pluges caigudes, mentre que a la població de Gorga els xiquets no han pogut anar a l'escola a Benilloba a l'estar negada la rotonda d'entrada a la població.

La caiguda d'un pi a L'Orxa ha fet que la carretera per a arribar haja estat tallada. El riu Serpis, al seu pas pel poble, ha crescut i arrastra molta aigua i hi ha molts baixos inundats.

L'Ajuntament de Cocentaina ha decidit tancar els centres escolars i altres edificis públics a partir de les 15h de la vesprada de dilluns.

PROBLEMES A BENILLUP AMB EL BARRANC DE CARAITA

Un grup de veïns de Benillup ha explicat en una nota de premsa la seua preocupació per l'estat del Barranc de Caraita que com en periodes anteriors de fortes plujes produixen fortes erosions i problemes a un lloc ubicat molt prop del poble.

En un correu signat per Joan Àngel Ferrando, en nom d'un important nombre de veïns, ha explicat que "la situació comença a ser preocupant per la intensitat de les precipitacions que estan caient en aquests moments i perquè la pluja acumulada en les últimes 72 hores ja supera els 365 mm. Si la pluja continua, la intensitat de l’erosió pot ser major, ja que la terra ja no pot absorbir més aigua i les solsides, les esllavissades i els despreniments comencen a afectar a tota la llera del barranc, situat a només 20-40 metres de les cases del poble".

Ferrando tambié ha detallat que "els veïns han vist com, des de 2004, les seues peticions a través de l'Ajuntament a la Generalitat Valenciana no han repercutit pel moment en cap actuació per a protegir de l'avanç del barranc cap a les seues cases. No ha fet res en 12 anys. Les anunciades obres de protecció del barranc no han començat, i sembla que ni tan sols hi ha projecte. La zona necessita una actuació urgent a nivell general que garantitze el futur de la població".

Font: Pàgina 66

Compartir: