2017.02.06. Página 66. Els despreniments posen en perill Benillup

S'ha demanat a les institucions que actuen per a salvar el poble.
El poble de Benillup es troba en perill pels problemes amb els amb els despreniments i solsides al Barranc de Caraita.

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat i el Grup en defensa de la natura i el patrimoni 'Rentonar' han presentat diversos escrits a les institucions per a demanar actuacions urgents. Aquestes dues associacions recolzen i col·laboren amb els veïns de Benillup, que estan treballant en la creació de l’associació 'Salvem Benillup', que treballarà pels interessos del poble.

En els documents presentat es fa un resum de la problemàtica que afecta a Benillup. La població està cada vegada més a prop del barranc a causa de les pluges que s’han produït en els últims anys. En els últims dos mesos, les solsides són més notables i hi ha vivendes situades a només 10 metres del precipici.

El poble de Benillup ha demanat una solució des de l’any 2004, i a dia de hui no s’ha realitzat cap tipus d’actuació sobre el barranc, de manera que en cada episodi de pluges l’avanç del barranc és constant. L'única actuació realitzada durant aquests 12 anys, per part de la Diputació Provincial, ha sigut la construcció d'un col·lector al nucli urbà, per a canalitzar les aigües pluvials.
Els escrits demanen a la Generalitat Valenciana que, a través de la Direcció general de l'Aigua, elabore el projecte i execute les obres oportunes per a evitar els despreniments de terra sobre el Barranc de Caraita, ja que posen en perill molts dels edificis del casc urbà de Benillup.

Les associacions volen que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer faja el projecte i les obres necessàries per al control, defensa i protecció del Barranc de Caraita, a fi d'evitar els despreniments de terres que periòdicament es produeixen en els voltants del poble de Benillup.

També han demanat a la Diputació d'Alacant que done l'adequada assistència jurídica, econòmica i tècnica en la resolució d'aquest problema, i es coordine amb la Direcció General de l'Aigua i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb l'objectiu de trobar una solució definitiva que evite els despreniments sobre el Barranc de Caraita i salvaguarde les edificacions que componen el nucli de Benillup.

[Enllaç a la notícia]

Compartir: