2017.03.14. ARA Multimèdia: Benillup acudeix al Síndic de Greuges per denunciar l'abandonament de les institucions

Aramultimèdia 14.03.2017.

La pluja d'aquest 13 de març a empitjorat més encara la situació. Des de Benillup alerten que el perill d'enfonsament és molt real

Benillup acudeix al Síndic de Greuges per denunciar l'abandonament de les institucions

Escrit per Lirios Silvestre

El passat 24 de gener, i tal com els contàvem en Aramultimèdia, la Coordinadora d'Estudiïs Eòlics del Comtat i l'associació Rentonar en defensa del Patrimoni Natural i Cultural, denunciaven l'estat del Barranc de Caraita i la situació de risc en la que està aquest municipi del Comtat. I és que el barranc ha anat avançant a cada pluja, i ara les vivendes es troben tan sols 10 metres de la caiguda. En eixe moment alertaren la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la conselleria de Medi Ambient i la Diputació d'Alacant.

Doncs bé, segons expliquen des de les dos associacions, "cap institució ens ha contestat ni s'ha posat en contacte amb nosaltres". Però les pluges han continuat, de fet, en els últims tres dies han caigut 127 litres d'aigua per metre quadrat a Benillup, segons l'estació de Meteoclimàtic. Per això, ara apel·len al Síndic de Greuges, a qui han interposat una queixa per "l'abandonament al qual està sotmés el poble de Benillup".

En els escrits, se sol·licitava "que s'elabore el projecte i s'executen les obres oportunes per evitar els despreniments de terra sobre el Barranc de Caraita que posen en perill molts dels edificis del nucli urbà de Benillup des de l'any 2004" i "que es constituís un grup de treball tècnic per a la resolució conjunta i coordinada del problema, format per personal de la Direcció general de l'Aigua (de la Conselleria de Medi Ambient), de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Diputació Provincial d'Alacant".

Des de la Coordinadora d'Estudis Eòlics i Rentonar, confien que el Síndic intercedisca. Tot i que recorden que ja el 2011, i al marge de qualsevol intervenció per part de les dos associacions, el Síndic ja va iniciar un procediment per demanar a la conselleria i la Diputació d'Alacant que intervingueren pel risc d'ensorrament d'habitatges. Però, tot i que les institucions acceptaren el suggeriment del Síndic, "malauradament, la realitat ha estat que cap administració ha fet absolutament res al respecte i l'avanç del barranc cap al poble continua produint-se".

Tot i això, més enllà de tràmits burocràtics, el que reclamen des de la Coordinadora i Rentonar, és que es cree un grup de treball tècnic per solucionar els problemes de despreniments que "amenacen el nucli urbà de Benillup".

Enllaç a la notícia: http://www.aramultimedia.com/ca/local/benillup_acudeix_al_sindic_de_greuges_per_denunciar_l_abandonament_de_les_institucions-24959.html

Compartir: