2017.03.15 Pagina 66: Presentada una queixa al Síndic per a salvar Benillup

Página 66. 15 de marzo de 2017

Presentada una queixa al Síndic per a salvar Benillup

Corriments de terra al barranc de Caraita Amenacen al casc urbà.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat i l’associació ‘Retornar, en Defensa del Patrimoni Natural i Cultural’ han presentat una queixa al Síndic de Greuges per l’abandó que afirmen, ha estat sotmès Benillup.

El motiu d’aquesta queixa ha sigut la falta de resposta a una sol·licitud que es va fer per part d’aquestes dos associacions el mes de gener d’aquest any per a que es posarà solució als corriments de terra que estan produint-se al barranc de Caraita i que podem aplegar a afectar al casc urbà.

La sol·licitud es va presentar després de l’últim temporal de plutja de gener. Anava dirigit a la Confederació Hidrogràfica del Xiquer, a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i a la Diputació d’Alacant.

Acudint al síndic de greuges, les associacions pretenen un doble objectiu: aconseguir una resposta per part d’aquestes institucions i que es pose solució a un problema que pateix la poblaciò des de fa mes de 13 anys.

El barranc de Caraita des de l’any 2004 ha sofert corriments de terra que estan posant en perill la localitat de Benillup. El que es sol·licita es que s’elabore el projecte i s’executen les obres oportunes per evitar els despreniments de terra i que es constituís un grup de treball tècnic.

Les dos associacions que han presentat la queixa col·laboren amb els veïns i veïnes de Benillup en la creació de l’associació “Salvem Benillup”, que treballa per els interessos del poble i dels seus habitants.

[Enllaç a la notícia]

Compartir: