2017.03.16. El Periodic. Cs reclama la licitació urgent de les obres en el Barranc de Caraita per a evitar despreniments de terra

16/03/2017 | elperiodic.com  

Cs reclama la licitació urgent de les obres en el Barranc de Caraita per a evitar despreniments de terra

Rosa García critica que "els veïns de Benillup s'han vist obligats a pegar la situació davant la passivitat de la Conselleria"

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè La Cámara inste al Cosell a urgir al Govern la redacció, planificació i licitació de les obres en el Barranc de Caraita per a evitar despreniments de terra. Per a açò, reclama la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient i la Diputació d'Alacant, tal com ha explicat la diputada Rosa García, qui ha recordat que "en els últims 12 anys el barranc ha anat perdent terrè a causa dels corriments de terra ocasionats pels episodis de precipitacions abundants i la falta de mitjans per a pal·liar els danys".

"Des de 2004 fins a l'actualitat, els veïns de Benillup han posat sobre taula la polèmica. La terra no aconsegueix absorbir tot l'aigua i els despreniments ja han afectat a tot el vessant del barranc, situat a tan sol 20 metres de les cases del poble", ha explicat García.

"L'Ajuntament i els veïns s'han vist obligats a pegar la situació construint canalitzacions davant la passivitat de la Conselleria, però ha arribat un punt en què resulta insostenible i és necessari prendre mesures", ha continuat la diputada.

La proposta inclou instar a l'Executiu, al Consell i a la Diputació d'Alacant a incloure en els seus nous pressuposats una partida per a garantir la correcta execució i fixar una data benvolguda per a l'inici de les obres.

http://www.elperiodic.com/palicante/noticias/495682_reclama-licitaci%C3%B3n-urgente-obras-barranco-caraita-para-evitar-desprendimientos-tierra.html

Compartir: