2018.03.08 ARA Multimèdia: Benillup veu més prop una solució per al Barranc de Caraita, situat a només 10 metres d'alguns edificis

Benillup veu més prop una solució per al Barranc de Caraita, situat a només 10 metres d'alguns edificis

S'han reunit l'Ajuntament, la Generalitat i la Conferència Hidrogràfica del Xúquer per tractar el problema. Diputació ha disculpat la seua assistència
Benillup veu més prop una solució per al Barranc de Caraita, situat a només 10 metres d'alguns edificis
 
08/03/2018 - 11:26 Escrit per RUBÉN LLEDÓ 

Hi ha edificis de vivendes a Benillup que només estan a 10 metres del Barranc de Caraita. Per les seues condicions, aquest barranc té un problema històric de risc d'enderrocament. La Conselleria d'Agricultura ha encarregat un estudi geotècnic i proposarà un conveni de col·laboració que coordine les accions necessàries.

Benillup es troba afectat per una acció erosiva provocada per la proximitat del nucli urbà del municipi al Barranc de Caraita. Quan hi ha pluges torrencials, aquest barranc va cedint i són molts els edificis que estan ja a pocs metres d'aquest barranc.

La històrica reivindicació de Benillup pareix que comença a donar resultats i la Conselleria d'Agricultura encarregarà un estudi geotècnic a la zona. A més, proposa un conveni que coordine les accions necessàries. Segons un comunicat d'Agricultura, "es dóna resposta així al compromís assumit per la Consellera Elena Cebrián en les Corts Valencianes per a donar un impuls i promoure les converses i reunions necessàries per a donar una solució definitiva a aquest problema".

El govern autonòmic ha comunicat la seua intenció al consistori de Benillup en una reunió. Hi ha participat el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, amb representants de l'ajuntament de la localitat i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, -en la qual s'ha disculpat l'assistència de la Diputació d'Alacant-, s'ha traçat el full de ruta de les accions que es realitzaran para, de manera coordinada i integral, resoldre la situació.

[Enllaç a la notícia]

Compartir: