Inaugurat el museu del vi i l'oli - Casa de la Cultura

El nou Museu de Benillup recuperarà les tècniques tradicionals d'elaboració de vi i oli. Aquest edifici també farà les funcions de Casa de la Cultura. Es recuperaran les tècniques tradicionals d'elaboració de vi i oli a través de l'exhibició d'utensilis antics i la celebració de tallers sobre la preparació d'aquests productes.

El centre s'ha instal·lat sobre una antiga almàssera rehabilitada. Alberga, a més a més de l'espai destinat a exposició, una biblioteca i l'arxiu municipal. El museu, en el qual s'han invertit 15 milions de pessetes, portarà avant durant els períodes de collita una sèrie d'activitats de caràcter didàctic per a introduir els escolars en la cultura rural i tradicional, segons van afirmar fonts del govern municipal.

L'immoble està dividit en dos pisos. En la planta baixa se situen els accessos, l'almàssera i decantadors i en l'alta s'ha habilitat un vestíbul, els serveis, la biblioteca i l'arxiu, van explicar, a més a més d'altres serveis per a la població com ordinador, televisor i vídeo i cadena musical.

Les instal·lacions són típiques de la zona de la muntanya i presenten coberta de teula àrab. Ocupen una superfície total de 343 metres quadrats.

Compartir: