LGTBI MARIola celebra la II Trobada de Pobles per la Diversitat a Benillup

Conviden a tothom el dissabte 10 de juny a viure la trobada

"No ha de ser necessari anar a les grans capitals per eixir de l'armari". LGTBI MARIola celebra la II Trobada de Pobles per la Diversitat a Benillup

02/06/2017 - 13:47 ARAMULTIMÈDIA - Escrit per RUBÉN LLEDÓ

Benillup acull el dissabte 10 de juny la II Trobada de Pobles per la Diversitat. Com ja van fer a Tibi a 2016, s'espera que siga una trobada de germanor i acabar amb la idea que "a les grans ciutats és més fàcil ser lliure que als pobles, on és més complicat" segons ha dit Jordi Jiménez, president d'LGTBI MARIola. Des del col.lectiu conviden a tothom i volen deixar clar que "pot acudir tothom siga quina siga la seua orientació sexual".

Com afirma Diana Sanus, membre de LGTBI MARIola, "no ha de ser necessari anar a les grans capitals per eixir de l'armari". El programa de la jornada lúdica-reivindicativa comença amb una visita a Benillup. Durant el matí hi haurà tallers i exposicions. També una xarrada d'Aministia Internacional. La festa l'amenitzarà una cercavila amb la Colla El Pinyol de Callosa d'en Sarrià. Benillup comptarà, també, amb la presència del mag Lumaki i el cantancançons Dani Miquel. Després del sopar de germanor, la nit acabarà amb la música dels Germans Quartet i amb la cremà simbòlica d'un armari.

L'Ajuntament i els festers de Benillup també participen de l'organització. El regidor Javier Navarro sosté que "és un orgull per al municipi acollir la segona trobada". Altre dels motius pels quals s'organitza la trobada a Benillup és per l'històric problema del seu barrancLGTBI MARIola vol sumar-se a les demandes dels veïns, per tal que es consolide el vessant del barranc sobre el qual s'assenta el poble i que amenaça en sofrir un despreniment.

Joan Ferrando és un dels festers voluntaris que organitzen les festes d'agost del 2017 i també participa en la trobada com a un dels membres que "organitza la barra i fa el dinar i el sopar per tal de poder organitzar les festes del 2017". La presentació d'aquesta jornada ha tingut lloc a l'Àgora d'Alcoi i Aroa Mira, regidora de Benestar Social, ha reconegut la importància de l'associació que treballa perquè "la societat siga igualitària".

Record a Rubén Fresneda

Des de l'associació LGTB apunten que "no hi haurà un acte concret per recordar a Rubén Fresneda en aquesta trobada", encara que "a ell no li haguera agradat que no s'hagueren celebrat per tot el que ha passat".

Cal recordar que Fresneda va morir el diumenge 28 de maig a la platja 'El Paradís' de la Vila Joiosa. Era un dels membres de LGTBI MARIola i estava organitzant aquesta segona edició de la trobada a Benillup.

[Enllaç a la notícia]

Compartir: