2011.02.16. Información: Benillup canalitza les aigües pluvials per frenar l'avanç del barranc

El projecte finançat per la Diputació ascendeix a 140.000 euros i consisteix en la construcció d'un col·lector que contribuirà a evitar que el vessant s'acosti al nucli urbà

INFORMACIÓN | M. VILAPLANA L'Ajuntament de Benillup ha emprès un projecte de recollida i canalització d'aigües pluvials, amb l'objectiu de frenar l'avanç del barranc situat al costat del nucli urbà. Les obres, finançades per la Diputació, ascendeixen a 140.000 euros, i el consistori està convençut que alleujarà el procés d'erosió.
 
Tal com ha informat aquest diari, els veïns de Benillup viuen pendents des de fa anys de l'enorme barranc situat a escassos metres del nucli urbà, sobretot quan es registren pluges intenses. Va ser en 2004 quan en el transcurs d'un temporal el precipici es va acostar perillosament a diverses cases, generant la lògica preocupació entre els inquilins. Des de llavors s'han anat registrant petits despreniments, alhora que l'Ajuntament ha vingut negociant amb diferents administracions algun tipus de solució al problema.
Dins d'aquesta línia, l'alcalde, Enrique Coderch, informava que s'han iniciat les obres de recollida i canalització de les aigües pluvials. El projecte, finançat a través del Pla d'Obres i Serveis de la Diputació Provincial d'Alacant, té un pressupost pròxim als 140.000 euros.
 
Coderch va explicar que l'actuació afectarà les cases i carrers que limiten amb el barranc, on s'habilitaran les infraestructures necessàries per recollir les aigües procedents de les pluges i, des d'allà, canalitzar-les a través d'un col·lector. L'alcalde de Benillup va mostrar el seu convenciment que aquest projecte, actualment en marxa, servirà per alleujar l'erosió i contribuir a detenir l'avanç del barranc cap a les cases. Enrique Coderch va manifestar que els treballs en aquest sentit avancen a bon ritme, de manera que està previst que el col·lector estigui conclòs en el termini aproximat d'un mes.

A l'espera que el Consell construisca les terrasses

Malgrat que la canalització de les aigües pluvials contribuirà a frenar l'avanç del barranc cap al nucli urbà de Benillup, la solució definitiva no arribarà fins que la Conselleria d'Infraestructures duga a terme la construcció de terrasses de pedra per reforçar el vessant i evitar que seguisca acostant-se a les cases. Tal com es va informar, el projecte, valorat en 900.000 euros, preveu aixecar diverses terrasses de pedra, a manera d'esculleres, des de la base del vessant fins a la seva part superior. D'aquesta manera es consolidaria el talús, evitant que es registressin nous despreniments.
 
El projecte està elaborat i en l'actualitat l'Ajuntament es troba a l'espera que la Conselleria doti la corresponent partida pressupostària per dur a terme els treballs. L'alcalde, Enrique Coderch, va destacar que malgrat que el perill no és imminent, "per la tranquil·litat de tots, com més aviat es facin les obres molt millor". M. V.
 
 
FOTO: Diversos operaris treballant ahir a la canalització de les aigües pluvials. RUBÉN CERVERA

Compartir: